Aanvraag zelf klussen

Kluswijzers

Op onze website kun je voor veel zelf aangebrachte voorzieningen kluswijzers vinden. Raadpleeg deze documenten om te achterhalen welke eisen er aan je klus worden gesteld.

Gerelateerde vragen

Ik wil graag een veranda of uitbouw plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Je moet eerst aan de gemeente vragen of er een vergunning voor nodig is. Daarna moet je schriftelijk toestemming vragen aan ons. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. De uiteindelijke aanvraag moet ingediend worden via aanvraag zelf klussen.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag zelf een nieuwe keuken in mijn woning plaatsen. Moet ik daar toestemming voor vragen?

Algemeen

Ja, voor het plaatsen van een nieuwe keuken moet je altijd toestemming vragen aan ons. Doe dit via aanvraag zelf klussen.

Meer over dit onderwerp

Welke woningveranderingen mag ik niet zelf uitvoeren?

Algemeen

Er zijn een aantal woningveranderingen die je niet zelf mag uitvoeren. Informeer voorafgaand aan het klussen bij ons of het is toegestaan. Dien hiervoor een aanvraag in via aanvraag zelf klussen.

Meer over dit onderwerp

Zorgen jullie voor het onderhoud aan een woningverandering die ik zelf heb aangebracht?

Algemeen

Nee, een verandering die je zelf hebt aangebracht moet je zelf onderhouden.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag kleine reparaties of onderhoudsklussen uitvoeren. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Je kunt zelf eenvoudig kleine reparaties of onderhoudsklussen uitvoeren in jouw woning. Hier hoef je geen toestemming voor te vragen.

Meer over dit onderwerp

Ik wil mijn woning aanpassen, mag dat?

Algemeen

Ja, je mag zelf verbeteringen aanbrengen in je huis. Eenvoudige aanpassingen zoals het schilderen van binnenkozijnen of het behangen van muren mag zonder toestemming. Maar verbeteringen zoals het leggen van plavuizen en het plaatsen van een keuken of een dakraam zijn aanpassingen die niet te verwijderen zijn zonder de woning te beschadigen. 

Als je de woning verlaat, wordt Rhenam Wonen eigenaar van die veranderingen. Daarom stellen we bij zulke aanpassingen eisen aan de kwaliteit. Je kunt online toestemming vragen via aanvraag zelf klussen

Meer over dit onderwerp

Kan ik een vergoeding krijgen voor een aanpassing in mijn woning?

Algemeen

Als je toestemming hebt gekregen voor een aanpassing in je woning, kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding als je de woning gaat verlaten.

Bij het verlaten van de woning beoordeelt de technisch beheerder of je hiervoor in aanmerking komt.

Meer over dit onderwerp