Onderhoud dat in 2023 gepland is door Rhenam Wonen
Voor 2023 staat weer behoorlijk wat onderhoud op het programma. Of we ook alles daadwerkelijk kunnen uitvoeren, hangt af van een aantal factoren. Zo kunnen werkzaamheden door bijvoorbeeld slecht weer vertraging oplopen en wellicht pas in 2024 worden uitgevoerd.

Energieprojecten

Verduurzaming Rhenen

Rhenam Wonen is voortdurend bezig met het verduurzamen van het woningbezit. De aannemers Weijman Vastgoedonderhoud en Aannemingsmaatschappij J. Bouman zijn druk bezig met het verbeteren van de woningen. In samenwerking met adviesbureau Atriensis projecten worden de plannen tot stand gebracht en worden de woningen energiezuiniger gemaakt.

 

Energetische maatregelen

De woningen van Rhenam wonen worden energetisch verbeterd. Wat er precies gebeurt verschilt per complex. Je moet denken aan de volgende maatregelen:

  • Aanbrengen van spouwmuurisolatie. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur.
  • Aanbrengen van dakisolatie en nieuwe dakpannen aan buitenzijde van de woning
  • Aanbrengen van HR ++ beglazing inclusief zelfregulerende ventilatieroosters in bestaande kozijnen. In sommige gevallen worden de bestaande kozijnen vervangen door nieuwe houten of kunststof kozijnen. De kozijnindeling blijft hetzelfde.
  • Aanbrengen vraaggestuurde mechanische ventilatie. Een CO2 sensor in de woonkamer zorgt voor een gezond leefklimaat in de woning. De ventilatie is daarnaast met een standenschakelaar in de keuken te regelen.
  • Plaatsen van zonnepanelen op het dak. De elektriciteit die deze zonnepanelen opwekken, gebruikt de huurder in de woning.

 

De bewoners die aan de beurt zijn, krijgen ruim van te voren te horen dat hun woning op de planning staat om verbeterd te worden. Vervolgens krijgen bewoners een uitnodiging voor een bewonersavond om geïnformeerd te worden over de gemaakte plannen.

 

 

Sociaal statuut
Voor de renovaties, maar ook sloop en nieuwbouw, is een sociaal statuut opgemaakt. Hierin lees je wat jouw rechten en plichten zijn. Wordt jouw woning energetisch verbeterd, dan zijn enkel de artikelen over renovatie bij jou van toepassing.

Klik hier voor het sociaal statuut

 

Verduurzamingsteam
Heb je niet-technische vragen over de verduurzaming, dan kun je contact opnemen met de wijkconsulent. In de brochures die wij overhandigen, staan de contactgegevens van de consulent(en) vermeld.