Nieuwbouw

Appartement

Huren met het mooiste uitzicht van Rhenen

Vanaf 4 april verhuurt Rhenam Wonen 42 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan de voet van de Grebbeberg. De appartementen zijn super energiezuinig en bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens.

De 42 appartementen vormen samen de entree tot de wijk Vogelenzang. De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen en liggen aan de Zanglijster. De driekamerappartementen zijn 58 tot 67 vierkante meter groot en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De huurprijs bedraagt maximaal € 633,24. Alle appartementen hebben een balkon en een prachtig uitzicht.

Super duurzaam
De optimaal geïsoleerde appartementen zijn volledig gasloos en hebben naast vloerverwarming en een warmtepomp ook een warmte-terugwin-installatie. De luchtkwaliteit in de appartementen wordt gestuurd met een CO2-sensor. Bovendien heeft ieder appartement eigen zonnepanelen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de huurder en wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. 

Toegankelijkheid
Parkeren is gerealiseerd op eigen terrein (43 plaatsen) en ondanks de hoogteverschillen is alles met hellingbanen toegankelijk voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel of rollator. De centrale entree en de galerij zijn voorzien van elektrische deuropeners. Ook de algemene toegang naar de bergingen is geautomatiseerd.

Alle appartementen zijn zowel via het trappenhuis als de lift toegankelijk. Ieder appartement heeft handsfree video-intercom installatie in de woonkamer om bezoekers binnen te laten.

Toewijzing
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze prachtige appartementen zijn inschrijving als woningzoekende bij www.huiswaarts.nu én het huishoudinkomen mag niet hoger zijn dan € 40.765 (eenpersoonshuishouden) of € 45.014 (meerpersoonshuishouden).

Voor deze appartementen maakt de gemeente Rhenen een uitzondering op de gebruikelijke toewijzingsregels. Daardoor hebben inwoners van Rhenen van 55 jaar en ouder die een sociale huurwoning achter voorrang op deze appartementen.

Meer informatie
De verhuurbrochure met alle informatie, plattegronden en technische specificaties vindt u hier en is af te halen op Binnenhof 9 in Rhenen. Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de wijkconsulent Sabine van Wijk via s.vanwijk@rhenam.nl of 0642197828.

 

Informatie start bouw Entreegebouw
Het Entreegebouw vormt, zoals de naam aangeeft, de entree van de woonwijk Vogelenzang. Met de realisatie van het Entreegebouw komen 42 duurzame nieuwe woningen (één- of tweepersoonshuishoudens) voor de sociale huursector in Rhenen beschikbaar Dit aantal is hoger dan de gemeentelijke norm. De realisatie van extra sociale huurwoningen is mogelijk gemaakt door een akkoord tussen de gemeente, de ontwikkelaar en Rhenam. Waarbij alle partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen om het plan haalbaar te maken. De bijdrage van de gemeente, 260 duizend euro, is voor de helft gedekt door een provinciale subsidie.

Op 7 juli hebben de ontwikkelaar van Wijnen en woningcorporatie Rhenam een koopovereenkomst gesloten voor overname van het gehele appartementencomplex. De woningen hebben betaalbare woonlasten en zijn levensloopbestendig en hiermee uitermate geschikt voor senioren. De uitdaging is om de doorstroming van deze doelgroep opgang te brengen, waardoor er ruimere sociale huurwoningen vrij komen. Daarmee wordt extra ruimte gecreëerd op de krappe markt in het sociale segment.

Architectuur
Het appartementencomplex wordt in dezelfde stijl gebouwd als de rest van de wijk en kent ook dezelfde architect: MIX Architectuur. Daardoor ontstaat er rust en eenheid in het geheel. Ook de tuin en de parkeerplek van het complex sluiten straks aan op al het groen van de wijk. Met een lichte kleur steen en houtaccenten, zowel rond de balkons als aan de galerijzijde, wordt er eenheid gecreëerd in het complex. Beide complexen kijken uit over de Rijn en de prachtige natuur van Rhenen, waardoor de privacy van de achterburen hen niet afgenomen wordt. Door de vorm en massa heeft het gebouw een geluidsisolerende werking voor de rest van de wijk, waardoor bewoners nog meer de rust van de natuurlijke omgeving beleven.

De bouw van het Entreegebouw is inmiddels gestart. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over het project.

 

Entreegebouw Vogelenzang in Rhenen bereikt hoogste punt

Op 7 maart 2022 werd het hoogste punt bereikt van het entreegebouw in de wijk Vogelenzang in Rhenen. Het entreegebouw is het sluitstuk van de totale gebiedsontwikkeling die hier door Van Wijnen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in de afgelopen 15 jaar gerealiseerd werd. Het entreegebouw is een complex met 42 appartementen voor sociale huur. Woningcorporatie Rhenam gaat de appartementen verhuren. Het hoogste punt werd in klein comité gevierd met Woningcorporatie Rhenam, Van Wijnen en gemeente Rhenen. De oplevering volgt in september.

Antwoord op grote vraag naar sociale huur
Het appartementencomplex met 42 appartementen is bestemd voor sociale huur met als doelgroep één-en-tweepersoonshuishoudens. Hiermee wordt voorzien in de grote vraag naar sociale huurwoningen in de gemeente Rhenen. Barth van Eeten, wethouder gemeente Rhenen: ‘Wat ik geweldig vind is dat alle 42 appartementen beschikbaar komen voor woningzoekenden uit Rhenen. Dat bevordert de doorstroom op de woningmarkt. Zo komen er meer woningen beschikbaar voor andere woningzoekenden uit Rhenen.’

Sinds begin februari is Woningcorporatie Rhenam definitief eigenaar van de grond en het complex. Bij de toewijzing van de woningen wordt voorrang gegeven aan oudere kandidaten die een ruimere sociale huurwoning achterlaten. De woningen die zij achterlaten komen zo beschikbaar voor gezinnen die een sociale huurwoning zoeken. Het appartementencomplex bestaat uit gedeelte ‘A’ met vier verdiepingen en 24 appartementen. En gedeelte ‘B’ met vijf verdiepingen en 18 appartementen. De appartementen hebben drie kamers, met een woonkamer, twee slaapkamers en een balkon. Ook worden er twee parkeerterreinen gerealiseerd met in totaal 45 plekken.

Karel Boonen, Interim directeur-bestuurder bij Woningcorporatie Rhenam: "Wij zijn er trots op dat wij dit najaar mooie appartementen kunnen gaan verhuren aan mensen met een smalle beurs voor een heel betaalbare prijs. Hopelijk komen er dan ook weer gezinswoningen vrij voor mensen die zo’n woning zoeken."

Voor iedere woonwens een passende woonoplossing
Gosse Dousma, directeur Projectontwikkeling regio Oost bij Van Wijnen, legt uit: “De afgelopen jaren is de groene wijk Vogelenzang  gefaseerd ontwikkeld, waarbij Van Wijnen en BPD de gezamenlijke gebieds- en projectontwikkeling optekenden en Van Wijnen daarnaast de bouw voor haar rekening nam. Inmiddels is er een breed scala aan woningen gerealiseerd.  Van villa’s,   twee-onder-een kap tot rijwoningen.  Met de komst van de 42 appartementen voorzien we nu ook in de grote vraag naar sociale huurwoningen die gemeente Rhenen heeft.  Daarmee biedt de wijk voor iedere woonwens een passende woonoplossing.”

Oplossing woningnood en noodzaak natuur versterken gaan hand in hand
Gonny Doornbos, ontwikkelingsmanager bij BPD voegt daaraan toe: “Deze gebiedsontwikkeling is bij uitstek een voorbeeld van hoe de oplossing voor woningnood en de noodzaak om natuur te versterken hand in hand gaan. Vogelenzang is een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen de Hoge Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Vanwege die ecologische waarde is slechts een derde van de locatie gebruikt voor woningbouw; de natuurlijke begroeiing is zo aangebracht dat er zo min mogelijk lichthinder optreedt voor dieren.”

Toekomstbestendig bouwen
Met het oog op de generaties na ons, ontwikkelt en bouwt Van Wijnen met zo weinig mogelijk negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet. Bij de bouw van het complex wordt nagedacht over duurzame oplossingen. Zo worden beide gebouwen gasloos, komen er zonnepanelen op het dak en worden er warmtepompen geïnstalleerd en komt er vloerverwarming. Ook bouwt Van Wijnen met duurzame materialen, waardoor er garantie is op een lange levensduur.

Details

Aantal woningen 42
Status Bouw gestart
Start project 01-09-2021
project-image_2548
project-image_2549
project-image_2550
project-image_2551
project-image_2865
project-image_2866
project-image_2871