Sloop en vernieuwing aan de Dokter Wallerstraat: een nieuwe fase voor wonen en leefbaarheid

Op 26 maart 2024 lichtte Rhenam Wonen het plan voor de 90 verouderde sociale huurwoningen van de Dokter Wallerstraat aan de bewoners toe. Als alles meezit en volgens plan gaat, worden vanaf de tweede helft van 2026 de woningen stap voor stap gesloopt om anderhalf jaar later plaats te maken voor de eerste nieuwe energiezuinige nieuwbouwappartementen.

Voornemen tot sloop

In de Dokter Wallerstraat in Rhenen staan 90 sociale huurwoningen, verdeeld over vier portiekflats. Ze zijn bijna 70 jaar oud. De kwaliteit van de woningen loopt sterk achteruit, vinden ook de bewoners al geruime tijd. Daarom hebben wij laten onderzoeken wat de beste oplossing voor de toekomst van de vier portiekflats is. De beste oplossing is dat de 90 woningen aan de Dokter Wallerstraat worden gesloopt, zodat er nieuwe energiezuinige huurappartementen voor in de plaats komen. Rhenam wil meer huurwoningen terugbouwen dan er nu zijn. Gedurende de sloop en nieuwbouw worden bewoners begeleid en ondersteund, en omwonenden geïnformeerd.

Leefbaarheid op peil

De komende periode begeleiden wij bewoners naar een nieuw thuis in Rhenen. Om ervoor te zorgen dat de woningen niet leeg blijven staan en de leefbaarheid in de Dokter Wallerstraat niet achteruitgaat, laten wij de woningen tijdelijk verhuren. Hiermee worden kraak en verloedering voorkomen.