Feestelijke opening van nieuwbouwcomplex De Lijsterberg in Rhenen

Op 27 juni vierden we feest aan de Lijsterberg in Rhenen, waar we een duurzaam nieuwbouwcomplex met 20 sociale huurappartementen opleverden. Tijdens het openingsfeest kwamen we samen met de nieuwe bewoners, bouwbedrijf Driesten Harskamp en de gemeente Rhenen. Het was een bijzondere dag waarop de sleutels van de nieuwe appartementen werden overhandigd en de oplevering met alle aanwezigen werd gevierd. 

Opleveringsfeest
Nadat de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement hadden gekregen, vond er aan het einde van de dag een feestelijk samenzijn plaats. Tijdens dit opleveringsfeest kwamen we samen met de bewoners, Driesten Harskamp en de gemeente Rhenen. Wethouder Gert van Laar en onze directeur-bestuurder Wieke van Veldhuizen heetten de aanwezigen welkom. Er werd geproost, gegeten en er ontstonden mooie gesprekken tussen de bewoners en andere aanwezigen.  

Nieuwe sociale huurwoningen
Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 20 sociale huurappartementen met parkeerplaatsen en een binnentuin. Met een gebruiksoppervlakte van circa 71m2 bieden deze moderne woningen een comfortabele leefruimte. Ze zijn levensloopbestendig, ontworpen voor een- en tweepersoonshuishoudens en worden sociaal verhuurd door Rhenam Wonen. De appartementen zijn van hoge kwaliteit, betaalbaar en uiterst duurzaam. Ze zijn gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van 5 zonnepanelen per woning, waarmee de bewoners zelf energie kunnen opwekken.

De woningen zijn met voorrang toegewezen aan bewoners uit de gemeente Rhenen. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat veel Rhenense starters een woning hebben gekregen.

“Het zijn duurzame en energiezuinige appartementen. Goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee!”, aldus Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen. Wethouder Van Laar merkte op dat met de komst van zoveel jonge bewoners, die bewust voor Rhenen hebben gekozen, de levendigheid in de wijk toeneemt.

Prettig samen wonen
Prettig samen wonen staat centraal in De Lijsterberg. Door de variatie in leeftijden van de bewoners, variërend van 20 tot 80 jaar en ouder, in combinatie met een toegankelijk ontwerp met ontmoetingsmogelijkheden, ontstaan er kansen voor een mooie vorm van samen wonen. Met de oplevering van De Lijsterberg heeft Rhenen er 20 nieuwe woningen bij waar duurzaamheid, betaalbaarheid en gemeenschapszin samenkomen.