Nieuwbouw Vogelenzang

Nieuwbouwcomplex
Sinds oktober 2022 verhuurt Rhenam Wonen 42 duurzame en levensloopbestendige appartementen aan de voet van de Grebbeberg. De appartementen vormen samen de entree tot de wijk Vogelenzang. De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen en liggen aan de Zanglijster. De driekamerappartementen zijn 58 tot 67 m2 groot en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De huurprijs bedraagt maximaal € 633,24. Alle appartementen hebben een balkon met een prachtig uitzicht.

Duurzaam
De optimaal geïsoleerde appartementen zijn volledig gasloos en hebben naast vloerverwarming en een warmtepomp ook een warmte-terugwin-installatie. De luchtkwaliteit in de appartementen wordt gestuurd met een CO2-sensor. Bovendien heeft ieder appartement eigen zonnepanelen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de huurder.

Toegankelijkheid
Parkeren is gerealiseerd op eigen terrein (43 plaatsen) en ondanks de hoogteverschillen is alles met hellingbanen toegankelijk voor personen die zijn aangewezen op een rolstoel of rollator. De centrale entree en de galerij zijn voorzien van elektrische deuropeners. Ook de algemene toegang naar de bergingen is geautomatiseerd.

Alle appartementen zijn zowel via het trappenhuis als de lift toegankelijk. Ieder appartement heeft handsfree video-intercom installatie in de woonkamer om bezoekers binnen te laten.

Toewijzing
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze prachtige appartementen zijn inschrijving als woningzoekende bij www.huiswaarts.nu én het huishoudinkomen mag niet hoger zijn dan € 40.765 (eenpersoonshuishouden) of € 45.014 (meerpersoonshuishouden).

Voor deze appartementen maakt de gemeente Rhenen een uitzondering op de gebruikelijke toewijzingsregels. Daardoor hebben inwoners van Rhenen van 55 jaar en ouder die een sociale huurwoning achterlieten, voorrang gekregen op deze appartementen.

Meer informatie
De verhuurbrochure met alle informatie, plattegronden en technische specificaties vind je hier.