Bij Rhenam Wonen kunt u elke werkdag van de maand opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van minimaal één maand. Deze maand gaat in op de dag dat Rhenam Wonen de huuropzegging heeft ontvangen. Indien wij bijvoorbeeld op 3 mei uw huuropzegging ontvangen hebben, dan eindigt de huurovereenkomst op z'n vroegst op 3 juni. Dit houdt in dat u in ieder geval tot en met 3 juni huur moet betalen. U mag natuurlijk ook langer van te voren opzeggen. 

Hoe zeg ik de huur op?
Huuropzegging kan op verschillende manieren:

  • Digitaal: vul het huuropzeggingsformulier in. Sla het ingevulde formulier op uw eigen computer op! Vervolgens mailt u het door u ingevulde en opgeslagen bestand vanaf uw computer naar info@rhenam.nl
  • Aan de balie: Binnenhof 9 in Rhenen
  • Per brief: Postbus 188, 3910 AD Rhenen


Wij nemen na ontvangst van de huuropzegging telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak voor de vooroplevering en oplevering. Hierna ontvangt u onder andere een bevestigingsbrief, de brochure huuropzegging en de controlelijst voor verhuizing.

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, hoeft u de woning niet meer in de oorspronkelijke staat achter te laten. Zowel de woning als de tuin moet u in goede en schone staat achterlaten. Ook moet de woning leeg worden opgeleverd. Natuurlijk is het wel zaak dat eventuele schades en mankementen verholpen zijn. Zelf aangebrachte voorzieningen mogen in sommige gevallen blijven zitten. Hiervoor heeft u dan toestemming gehad van Rhenam Wonen. Deze voorzieningen moeten dan wel veilig zijn en in goede staat verkeren.

Ook is het mogelijk bepaalde zaken aan de nieuwe huurder over te dragen. U leest er meer over in de brochure huuropzegging. De nieuwe huurder is overigens niet verplicht iets over te nemen.

Onze opzichter adviseert u over de verhuizing. 

Op de einddatum van uw huurcontract wordt de woning in uw bijzijn door de opzichter opgeleverd. Indien de woning in goede en schone staat is, levert u de sleutels bij hem in.

Afvalpas gemeente
De afvalpas is gebonden aan een huisadres en staat niet op naam.
De pas hoort bij de woning en blijft eigendom van de gemeente.

Laat het pasje bij verhuizing achter in de keukenla of geef de pas aan Rhenam Wonen.
De volgende bewoner kan dan gebruik maken van de afvalpas.

Is uw pas kwijt/kapot?
Dan kunt u een nieuwe pas aanvragen via de website van de gemeente Rhenen.