Welkom bij Rhenam Wonen! Rhenam Wonen is het resultaat van een fusie tussen de Rhenense Woningstichting en Woningstichting Amerongen. De naam is — heel herkenbaar — een samenvoeging van de plaatsnamen Rhenen en Amerongen. Wij dienen het belang dat we hechten aan lokale verankering.

Rhenam Wonen opereert binnen de gemeenten Utrechtse Heuvelrug (in de kernen Amerongen, Maarn, Overberg en Leersum) en Rhenen (in de kernen Rhenen, Elst en Achterberg) en heeft ruim 2800 woningen in eigendom.

 

 

Organisatie
Er zijn 26 mensen, waaronder 11 parttimers. De organisatie wordt gevormd door de Raad van Commissarissen die bestaat uit vijf mensen.

Rhenam Wonen 100 jaar    
23 januari 1919 ondertekende notaris J.A. van Iterson de oprichtingsakte van de Woningstichting Rhenen. Anderhalve maand later, op 5 maart 1919, deed hij hetzelfde voor de stichting Elster Woningbouw en op 17 februari 1919, werd de woningbouwvereniging Amerongen opgericht. Alle reden dus om 2019 uit te roepen tot het ivoren jubileumjaar van de sociale woningbouw in Rhenen en Amerongen.

 

Het begon met de bouw van tuindorp Vreewijk aan het begin van de vorige eeuw. Daarvoor werd op 23 januari 1919 de Woningstichting Rhenen opgericht. In de jaren 30 ging de stichting op in het gemeentelijk woningbedrijf Rhenen om in 1994 weer zelfstandig te worden als de Rhenense Woningstichting.

Sinds de fusie met Woningstichting Amerongen in 2016 heten we Rhenam Wonen. Maar we zijn 'geboren' in 1919 en dus vierden we in 2019 ons ivoren jubileumjaar van de sociale woningbouw in Rhenen en Amerongen. Een jaar lang hebben wij er bij stilgestaan dat in 1919 de eerste woningcorporaties werden opgericht in Rhenen, Elst en Amerongen.

In een serie columns hebben we het afgelopen jaar teruggeblikt op belangrijke momenten uit onze geschiedenis. Je kunt ze allemaal teruglezen. Je vindt ze onderaan deze pagina. Wij hebben het jubileumjaar afgesloten met twee attenties die wij bij onze Deurpost hebben aangeboden. Eén daarvan is een bijzondere verjaardagskalender die nog maar eens duidelijk maakt hoe mooi en fijn wonen het is in Rhenen, Amerongen en omgeving. Daarnaast hebben we twee bouwplaten laten maken van gebouwen die mooi de geschiedenis en de toekomst van de sociale woningbouw in Rhenen en Amerongen verbeelden. 

Hoezeer de wereld ook is veranderd in de afgelopen 100 jaar, de rol van de woningcorporaties is nog steeds belangrijk. Net als onze oprichters in 1919 zorgen we ook nu nog voor goede en betaalbare woningen voor mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien.