16 juni 2021

PERSBERICHT

 

Amerongen, 14 juni 2021
 

RHENAM WONEN IN GESPREK OVER TOEKOMST ALLEMANSWAARD AMERONGEN

Multifunctioneel centrum Allemanswaard in Amerongen en eigenaar Rhenam Wonen staan voor een uitdaging. Verschillende bedrijfsruimtes in het gebouw staan leeg. Andere delen zijn sterk verouderd, zoals sporthal De Ploeg en jeugdhonk Time Out. Met de huidige indeling wordt het steeds lastiger om alle ruimtes verhuurd te krijgen. De leegstand in combinatie met de hoge beheer- en onderhoudskosten van de Allemanswaard zorgen voor een fors exploitatietekort voor Rhenam Wonen. Als inwoners nog lang van de maatschappelijke functies van Allemanswaard willen gebruikmaken, zijn aanpassingen aan het gebouw noodzakelijk. Rhenam Wonen gaat met huurders en gebruikers in gesprek over een (financieel) gezonde toekomst van de Allemanswaard. 

Allemanswaard speelt een belangrijke rol in Amerongen. Allerlei maatschappelijke functies komen er samen. Veel inwoners gebruiken het centrum als plek om te ontmoeten, sporten, ontspannen of te werken. Anderen lenen er een boek of brengen een bezoek aan een medisch specialist. Voor mensen die er een woning huren, is de Allemanswaard hun thuis. Rhenam Wonen laat weten dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over aanpassingen aan het gebouw. Wie een woning in Allemanswaard huurt, kan hier gewoon blijven wonen.

Komende periode gaat Rhenam Wonen met huurders van bedrijfsruimten in gesprek over de toekomst van het multifunctioneel centrum. De woningcorporatie wil samen met hen passende oplossingen zoeken voor de uitdaging waar Allemanswaard voor staat. Sommige bedrijven of maatschappelijke functies kunnen mogelijk een betere plek in het complex krijgen. Met sportverenigingen gaat Rhenam Wonen in gesprek over de toekomst van de sporthal. De woningcorporatie gaat ook in gesprek met basisscholen en andere gebruikers van het centrum.

Rhenam Wonen denkt ook na over het bouwen van extra woningen in het complex. Meer huurwoningen bouwen staat ook op het verlanglijstje van de gemeente. Extra woningen zijn goed voor de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Amerongen. Ook over het bouwen van nieuwe woningen gaat Rhenam Wonen in gesprek met betrokkenen.

news-image_2781