Afgelopen zaterdag 12 november stond in het teken van het vergroenen en ontstenen van voortuinen in Elst. Samen met bewoners en medewerkers van gemeente Rhenen en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) vergroenden wij voortuinen aan de Woudweg, Beatrixstraat en de Irenestraat. Het was een zonnige, groene dag met enthousiaste deelnemers.

 

Echte Heuvelrugtuinen

Minder tegels en meer groen, dat is het doel van onze campagne “Ga vergroenen en ontstenen in gemeente Rhenen” met gemeente Rhenen. De actie is gebaseerd op project Heuvelrugtuinen: een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en het IVN. Met dit project kan iedereen een stukje Nationaal Park creëren in de eigen voor- of achtertuin. Extra groen in de tuin zorgt ervoor dat het regenwater goed de grond in kan, zodat er geen wateroverlast optreedt bij hevige regenbuien. Ook helpt het ontstenen bij het tegengaan van hitte in warme periodes. Bovendien wordt de straat nóg mooier gemaakt met de toevoeging van planten en bomen.

 

Handen ineen 

Daarom sloegen onze huurders en medewerkers de handen ineen om de voortuinen in Elst aan te pakken. Inwoners verzamelden zich achter het pad van de Irenestraat, waar zij door wethouder Bert Fintelman en onze directeur-bestuurder Wieke van Veldhuizen werden toegesproken. De bewoners kregen een gratis plantenpakket met zo’n 18 planten en bomen die zij in de voortuin konden planten. Er was een tuinarchitect aanwezig die uitleg gaf over hoe de planten en bomen geplant moesten worden. Verder zorgden wij voor tuingereedschap, afvalcontainers én een poffertjeskraam. Onze huurders gingen vlot aan de slag in hun voortuin. Het resultaat: enthousiaste huurders en medewerkers, en mooie Heuvelrugtuinen in Elst.

Bedankt voor de inzet!

 

news-image_2952
news-image_2953
news-image_2954
news-image_2955
news-image_2956
news-image_2957