Duurzaamheidsbeleid
Duurzaam wonen. In een energiezuinige woning is de energierekening lager en het comfort hoger. Daarnaast verplicht de overheid woningcorporaties om de woningvoorraad  te verduurzamen. Daarom staan de komende acht jaar ook voor Rhenam Wonen in het teken van verduurzaming van onze woningvoorraad. Meer dan 1.800 woningen gaan we energiezuiniger maken en komen daarmee op een gemiddeld label A.  Voor onze huurders betekent dit een verlaging van de woonlasten. Onze plannen hebben we verwoord in het duurzaamheidsbeleidsplan. Dit plan is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende stakeholders, huurdersbelangenverenigingen en de medewerkers van Rhenam Wonen.

De woningen
Het energiezuinig maken van de woningen koppelen we zoveel mogelijk aan al gepland onderhoud. Dit betekent dat we alle woningen met een energielabel D of lager (E, F of G) gaan aanpakken. De woningen krijgen een duurzame upgrade die er voor zorgt dat de energierekening van onze huurders  daalt en het comfort verbetert. Niet alle woningen krijgen dezelfde upgrade. Per complex bekijken we welke maatregelen het beste passen bij de woningen.

Onze huurders
Een energiezuinigere woning biedt niet alleen meer comfort maar levert ook een bijdrage aan een lagere energierekening. Voor de uitvoering van de verbeteringen vragen we een kleine huurverhoging. Deze verhoging is altijd lager dan verwachte besparing. Hiermee is nog steeds sprake van woonlastenverlaging. Om huurders te begeleiden in hun besparing kunnen zij gebruik maken van een energiecoach. Deze energiecoach is Arie Kooijman, bestuurslid van het Huurders Platform Amerongen en omstreken. Hij verstrekt zowel advies aan huurders in de gemeente Rhenen, als de gemeente Utrechtse Heuvelrug.